Obec Suchá Loz leží na na jihovýchodě Moravy v Zahradě Moravy - Slovácku.
V současnosti má 1130 obyvatel a zde se o nich a jejich životě můžete dozvědět více.
Bc. Václav Bujáček, starosta obce
O CO JDE V TOMTO VÝZKUMU? V poslední době je stále častěji řešeno téma plýtvání potravin v domácnostech. I přesto, že se o tomto problému hodně mluví, konkrétní data zatím bohužel nejsou.
Zapojením občanů Vaší obce do tohoto poměrně ojedinělého výzkumu může získat Vaše obec a i sami občané informace o tom, jak na tom v této oblasti jsou.
Zároveň tím pomohou nastavit pravidla pro výzkum hospodárnosti nakládání s potravinami v dalších obcích v ČR.
Vaše obec byla vybrána zadavatelem výzkumu - Ústavem zemědělské ekonomiky a informací - https://www.uzei.cz/
KOHO SE BUDE VÝZKUM VE VAŠÍ OBCI TÝKAT?
Pro reprezentativnost výzkumu je zapotřebí provést výzkum v minimálně 35 domácnostech občanů Vaší obce.
V Dotazníku (viz. příloha Dotazník) každá vybraná domácnost zaznamená, zda jde o byt, nebo dům se zahradou. Zda má nějaká hospodářská či domácí zvířata a další potřebné údaje.
V následujících 3 týdnech domácnost zaznamenává odstraňované zbytky potravin. Zejména o jaký typ a hmotnost vyhazovaných potravin se jedná. K tomuto účelu bude mít samostatný Záznamový list.
VÝŠE ODMĚNY PRO ZÚČASTNĚNOU DOMÁCNOST:
Kromě již zmiňovaného ekonomicko - sociálního rozměru (domácnosti mohou zjistit, jak hospodárně nakládají s potravinami), je zde i finanční ocenění zapojených domácností.
Vzhledem k zájmu zadavatele, aby sledovaná domácnost zůstala v projektu po celou dobu jeho trvání, je odstupňovaná odměna:
1. týden - 100,- Kč
2. týden - 200,- Kč
3. týden - 400,- Kč
Celkově 700,- Kč za 3 týdny.
KDY BUDE VÝZKUM PROBÍHAT?
Výzkum odstartuje v druhém týdnu měsíce září, první dnem měření bude pondělí 9. 9. a celkembude trvat 3 týdny.
Zaručujeme Vám, že všechny údaje budou anonymní. Celkové výsledky, jak dopadla Vaše obec za vaši obec, Vám budou v případě Vašeho zájmu na konci výzkumu poskytnuty.
Naše obec byla vybrána do unikátního výzkumu, který sleduje hospodárnost nakládání se zbytkovými potravinami
Žádáme zájemce o účast ve výzkumu, aby se přihlásili na OU vždy v pracovní dobu.